на живо

Петър Хубчев: Да не се връщаме назад, отборът се развива (ВИДЕО)

Избираме хора с по-голяма борбеност и себераздаване, добави националният селекционер преди Лигата на Нациите

Lap.bg

Националният селекционер Петър Хубчев даде пресконференция преди началото на турнира Лига на Нациите, а първите два мача на тима са със Словения на 6 и с Норвегия на 9 септември.

В сравнение с последната контрола на тима срещу отбора на Казахстан има 11 промени, а това говори достатъчно, смята Хубчев.

"Още миналата година ви казах, че следим голям набор от състезатели, в това число и от 19-годишните дори. Фактът е показателен. Стараем се да гледаме мачове на всички отбори, предимно на тези, в които играят повече българи. Убедени сме, че по нашите виждания, тези са най-заслужилите. Колебаехме се за 2-3 поста, но имаме предвид и наблюдаваме още няколко момчета", сподели националният треньор.

Към момента има двама футболисти с леки типично футболни травми, а тимът трябва да се събере окончателно утре в 13.30 часа. При това положение за Хубчев и екипът му остават едва три тренировки в пълен състав.

Селекционерът и помощниците му Левон Апкарян, Георги Донков и Армен Амбарцумян се явиха заедно пред медиите, като това е изрично желание на Хубчев. Той добави, че няма да коментират в детайли изборът на всеки един играч. Но заедно са изгледали "страшно интересни мачове от първенството". За треньора на "лъвовете" шампионатът върви по един много интересен начин.

"Винаги избираме хора, които могат да дадат по-голяма борба, ангажираност, себераздаване и единоборства. Моята лична мотивация е да сглобим един много бояк отбор за истинските европейски квалификации. Да, турнирът Лигата на Нациите идва да уплътни датите за контроли, но няма да подценим нито една тренировка, да не говорим за мачове. Може и да съм наивен, но не мога да приема мачове за националния отбор, било то контроли или от някакъв турнир, да се приемат несериозно. Затова така подбираме и отбора- от хора, които приемат максимално сериозно предстоящите мачове", увери Хубчев.

Снимка: Lap.bg

На въпрос как ще обясни избора си на трима футболисти, които играят традиционно като леви бранители- Ангел Лясков (ЦСКА), Антон Недялков ("Лудогорец") и Иван Горанов ("Левски"), Хубчев отказа да отговори, тъй като тактическите замисли и чисто футболните въпроси ще бъдат дискутурани само с отбора.

Той предупреди младите състезатели, че ако се задоволяват с това ниво, което имат в момента, поканата за тези два мача ще им бъде последна.

"Искаше ми се израстването на нашите играчи да е по-голямо. Но аз съм наясно, че в момента няма да сме на 100 процента като отбор така, както аз искам. Имаме виждане какво е било проблем в предишните квалификации, но да не се връщаме назад. Все пак отборът се развива. В първия мач с Беларус имахме само 300 души публика, което беше антирекорд. Но публиката ще се върне само ако вижда играчи, които се раздават до край. И се надявам, че ще убедим всички повикани тук да го направят", каза още Хубчев.

Тагове:

@