на живо

Петър Хубчев: Може да върна някои от отписаните (ВИДЕО)

Следя всички чужденци с наш паспорт, сподели селекционерът

Петър Хубчев: Може да върна някои от отписаните (ВИДЕО)

Селекционерът на националния отбор по футбол Петър Хубчев заяви пред bTV, че може да очакваме промени в тима през пролетта. Той обяви, че е възможно да върне в състава някои отписани от предшествениците му играчи.

Хубчев приема сегашния си пост като най-висшето стъпало в кариерата на един треньор, но не скри, че среща много непознати детайли във всекидневната си работа.

Според селекционера най-големият проблем в националния отбор е в психологически план: "Още с назначаването ми на поста се опитах да разбера какво ни липсва и стигнах до извода, че проблемът е психологически и може би е продиктуван от дългата серия негативни резултати на тима", каза той.

Той допълни, че следи изявите с клубните отбори на всички чужденци, които притежават български паспорти: "Знам кои футболисти от т.нар чужденци имат право да играят за националния отбор, ако преценим, че могат да помогнат, ще бъдат извикани".

Въпреки призивите да не се правят сметки за класиране за световното първенство през 2018 г., наставникът смята, че победа срещу Холандия през март следващата година ще накара цялата футболна общественост да повярва в шансовете на отбора.