на живо

Петър Хубчев: Не сме терористи (ВИДЕО)

"Левски" и ЦСКА са в криза, а парите се превърнаха в най-важното нещо във футбола, каза треньорът на "сините"

Lap.bg

Новият треньор на "Левски" Петър Хубчев заяви, че слуховете, че натоварва прекалено своите играчи и налага твърде строга дисциплина, са силно преувеличени. 

Той говори пред "Евима Спорт" в едно от първите си по-обширни интервюта след като застана начело на тима от стадион "Георги Аспарухов". Хубчев стана треньор на "сините" след края на сезон 2018/2019 и вече проведе един кратък подготвителен лагер с футболистите в Добринище.

"Това, което искахме да видим от първия лагер, макар и без целия отбор, ме удовлетворява. Като обем, натоварване и отношение към тренировките, нямам забележки. Има чисто професионални неща обаче, които искам да са по-добре. Ние сме нови хора и имаме своите виждания и принципи, и футболистите трябва да се нагаждат към нас. В "Левски" съм преживял и титли, но и пето и шесто място. Трябва да убедим играчите, че това което правим, е за тяхно добро и за доброто на клуба. Като започнем от бяганията и завършим с поведението им извън терена. Какви ли не неща се говорят за нас, за налагането на дисциплина, че сме едва ли не някакви терористи. Преувеличени са много", заяви специалистът.

Снимка: Lap.bg

Той анализира и моментното състояние на футбола като цяло. Според Хубчев двата български гранда - "Левски" и ЦСКА, са в криза, а парите са станали най-важното нещо в този спорт.

"Времената са други. Жалко, че живеем с миналото. Имам обяснение за себе си. Традициите са хубаво нещо, но те са за това да се нарушават. Това, че "Левски" и ЦСКА са били по 20-30 пъти шампиони не значи, че това трябва да продължава. По света има много грандове в криза, за жалост така е и в "Левски" и ЦСКА. Начинът, по който се тренира и поведението е много по-различен от преди. Преди 30 години парите не бяха водещи. Сега, който ми каже, че парите не са най-важното във футбола, просто няма да повярвам. Богатите хора успяват във футбола. Допускани са и много грешки, финансите са много важни, но и много се злоупотребява с тях. Във футбола се иска време, за да промениш нещо. В съвременния футболен живот се смята, че трябват 2 или 3 години, за да реализираш своите идеи. Ясно ми е, че в "Левски" нямам това време", каза още той.