на живо

Петър Занев: Купата е "червена" само ако я заслужим (ВИДЕО)

Капитанът на ЦСКА говори преди полуфинала с "Ботев" Пловдив

Петър Занев: Купата е "червена" само ако я заслужим (ВИДЕО)

Спокойни и уверени в собствените си сили - така футболистите на ЦСКА ще излязат на терена срещу "Ботев" Пловдив в първи мач от полуфиналите в турнира за Купата на България.

Срещата е днес (10 юни) в Града под тепетата, като "червените" имат да си "връщат" на съперниците си, които през миналия сезон ги отстраниха на същия етап в турнира след драматични два мача и общ резултат 6:5.

"Купата е "червена", ако ние си я заслужим, ако спечелим. Зависи как подходим, как влезем в мача, във футбола нищо сигурно няма, както и в живота – виждате какво се случва. Така че всичко зависи от нас самите. Трябва да дадем максимума от себе си и дори в тези мачове, трябва всеки един футболист да надскочи дори и възможностите си, за да може да се поздравим с успех", заяви капитанът на ЦСКА Петър Занев.

Снимка: Lap.bg

"През миналия сезон отборът ЦСКА изигра два стойностни мача, но допусна доста голове в собствената си врата.  Когато допуснеш 5 гола в две срещи, много трудно може да продължиш. Точно на това се надявам – тази година да се играе доста по-надеждно в собствената половина при нашата врата", добави той.

"Червените" вече изиграха един мач след подновяването на сезона у нас. Те победиха трудно "Витоша" Бистрица с 1:0. "Ботев" пък загуби от своя съименник от Враца.

"Винаги, с всяко подновяване на шампионата, винаги се получава изненади. Връщайки се назад – ние също миналата година в началото се издънихме, доста точки изгубихме в началото на шампионата. Много е важно, когато стартираш да влезеш с положителен резултат, да спечелиш първите си мачове, за да можеш след това отборът да има самочувствие и увереност в собствените сили. Докато мачът с "Ботев" Пловдив е турнирен и трябва да го изиграем добре тактически. Както казах да затворим подстъпите към нашата врата и да не им разрешаваме да вкарват лесни голове, както го направиха миналата година на полуфинала", заяви Занев.

Снимка: Lap.bg

"През годините името на ЦСКА задължава винаги да е шампион и да се печелят купи. Така че на нас нищо друго не ни минава през главата, особено след като сме толкова далеч от отбора на "Лудогорец" тази година. Трябва да направим всичко, което зависи от нас, да спечелим поне Купата на България, но не бих казал, че е товар, трябва отборът да е спокоен и както казах – увереност в собствените възможности", допълни той.