на живо

Петър Жеков: Аз биех по-хубави фалове от Камбуров. Той е добър футболист!

Легендата на "Берое" и ЦСКА пожела здраве на нападателя, който изравни рекорда му за най-много голове в елита на българския футбол

Петър Жеков: Аз биех по-хубави фалове от Камбуров. Той е добър футболист!

Голяма разлика между Петър Жеков и Мартин Камбуров няма, освен в начина на изпълнение на фаловете. В това е убеден легендарният футболист на "Берое" и ЦСКА от 60-те и 70-те години на ХХ век. 

Той и настоящият нападател на старозагорци вече имат еднакъв брой голове в елита на родния футбол - по 253. Камбуров изравни рекорда на Жеков с попадение от дузпа срещу "Ботев" Враца в последния кръг на Първа лига.

"Няма разлика. Аз биех по-хубаво фаловете. Той не може да ги бие като мен. Не се е учил, няма кой да му е казал, а аз съм се учил много", заяви пред bTV Жеков.

Легендата на българския футбол увери, че се радва на постижението на своя по-млад колега и прогнозира още няколко години на терена за 40-годишния Камбуров.

Снимка: Lap.bg

"Той е забравил, но като му дадох купата му казах да ме настигне и, че ще се радвам много. И той го направи момчето, няма проблем. Той е добър футболист. Всичко си е запазил - висок е, слабичък. Може да играе 3-4 години още най-малко. Да е жив и здрав и да играе колкото може. После да си гледа малкото детенце", каза Жеков.