на живо

Петер Чех спира с футбола в края на сезона (ВИДЕО)

Прекарах 20 години на терена и спечелих всичко, обяви вратарят

Петер Чех слага край на кариерата си в края на сезона. Новината обяви самият вратар на "Арсенал". 36-годишният чех премина на "Емиратс" през 2015 г. след 11 сезона в "Челси". 

"Това е моят 20-и сезон като професионален футболист. Чувствам, че моментът настъпи - слагам "край" през лятото. Играя от 15 години във Висшата лига на Англия и спечелих всичко възможно. Ще продължа да работя здраво и се надявам да вдигна поне още една купа с "Арсенал". След това ще видим какво ще ми предложи животът извън футболния терен", написа Чех в социалните мрежи.

Кариерата на Чех бе под сериозна заплаха през октомври 2006 г., когато той претърпя операция заради фрактура на скулата след жесток сблъсък със Стивън Хънт от "Рединг". Той се възстановяваше в продължение на три месеца и оттогава носи предпазна маска на лицето.

Вратарят пристигна на Острова през 2004 г., когато премина в "Челси" от френския "Рен". Той спечели общо 13 трофея на "Стамфорд Бридж", включително Шампионската лига и четири титли на Англия. Чех държи и клубния рекорд за най-много "сухи мрежи" - 228. Той загуби титулярното си място в "Челси" след привличането на Тибо Куртоа и се присъедини към "Арсенал", с който триумфира в ФА Къп през 2017 г.

Тагове:

@