на живо

Петгеймов маратон донесе втора победа на "Кастелана"

Очаквайте в неделя от 19 ч. Соколов и Казийски пряко по RING и онлайн на btvnovinite.bg

legavolley.it

Отборът на "Кастелана" записа втори успех в италианското волейболно първенство и първи у дома. Играчите на Винченцо Ди Пинто победиха трудно "Сиена" с 3:2 гейма (30:28, 23:25, 16:25, 25:22, 15:13).

С успеха си домакините се приближиха на 4 точки от своя опонент на дъното, като вече са с актив от 10 пункта.

Най-резултатен в срещата бе японецът Юки Ишикава с 28 точки. Фернандо Ернандес Рамос добави 26, а най-добър за победителите бе Можтаба Мирза с 21 пункта.

Първият гейм стартира силно за "Кастелана", който след блок на Ейдън Зингел поведе с 11:4. Ишикава успя да изравни за 14:14, след това ас на Гладир даде предимство за гостите с 20:18. Иранският посрещач Можтаба Мирза възстанови равенството в гейма при 21:21, след което националът на "персите" изведе "Кастелана" до 1:0 гейма след 28:26.

Втората част отново започна с крехък аванс за домакините. Волейболистите на "Сиена" затрудниха посрещането на "Кастелана" и след ас на японеца Ишикава гостите поведоха с 14:10. Скопелити намали изоставането на 2 точки с нов ас. Тогава обаче "Кастелана" загуби своя център - Джоржо де Тони, който получи контузия. Това до голяма степен повлия на играта на тима и "Сиена" изравни резултата в геймовете след 25:23.

Снимка: legavolley.it

В третия гейм снаряди на Гладир и Фернандо Ернандес Рамос помогнаха на "Сиена" бързо да натрупа аванс и играчите на Хуан Мануел Синчело поведоха с 2:1.

В четвъртата част срещата вървеше равностойно до 16-ата точка, когато домакините се възползваха от грешките на Гладир и силния блок на Можтаба, взеха аванс и изравниха резултата в геймовете за 2:2.

Снимка: legavolley.it

В тайбрека грешки от начален удар и докосвания на мрежата от страна на "Сиена" позволиха на "Кастелана" да запише втория си успех в първенството.

Волейболът в ефира на bTV Media Group продължава с пълна сила. Очаквайте в неделя още два сблъсъка, които са с българско участие. От 19:00 ч. пряко по RING Матей Казийски и "Верона" гостуват на "Падуа".

По същото време пряко на btvnovinite.bg Цветан Соколов и "Лубе Чивитанова" ще търсят убедителен успех над "Латина".