на живо

Пети трофей във витрината на "Байерн" Мюнхен през 2020 г.

Баварците грабнаха Суперкупата на Германия след победа над "Борусия" Дортвунд

Reuters

2020 г. е белязана от пандемия от коронавирус в цял свят, а в "Байерн" Мюнхен - от дъжд от трофеи. 

Баварците си осигуриха пето отличие във витрината за последните 10 месеца, след като победиха големия си враг в Германия - "Борусия" Дортмунд и спечелиха Суперкупата на страната.

Така отборът, воден от Ханс Дитер Флик, вече има в колекцията си шампионска титла и Купа на Гемания, трофей от Шампионската лига и Суперкупа на Европа. "Байерн" има възможност да спечели и още едно отличие - от Световното клубно първенство. То по традиция се провежда в края на декември. Заради пандемията от коронавирус обаче е реална възможността да бъде отложено за 2021 г. Все още от ФИФА не са заявили официалната си позиция.

Иначе баварците печелят Суперкупата на Германия за рекорден осми път в историята си ("Борусия" Дортмунд" има 6 трофея). Като шампиони и носители на Купата за сезон 2019/2020 те се изправиха срещу своите подгласници в Бундеслигата - "Борусия" Дортмунд.

Снимка: Reuters

Срещата поднесе редица интересни положения на феновете, които гледаха от вкъщи, тъй като не бяха допуснати по трибуните на "Алианц Арена".

"Байерн" поведе бързо, като в 18-ата минута се разписа Толисо, а в 32-ата Мюлер засече с глава центриране на Алфонсо Дейвис за 2:0. Головете дадоха спокойствие на баварците, като от това се възползваха "жълто-черните".

В 39-ата минута Бранд прати топката във вратата на Нойер със силен шут, а в 55-ата дежурният голмайстор Холанд изравни.

Снимка: Reuters

Нойер успя след това да запечата вратата си и да допринесе за победата на своя тим, която пък стана факт след разбъркване в наказателното поле и попадение на Йошуа Кимих.