на живо

Петима в ареста след безредиците на "Арсенал" - "Кьолн" (ГАЛЕРИЯ)

Хиляди германски фенове без билети окупираха Лондон

Петима души са арестувани заради безредиците в Лондон, които отложиха с един час мача от Лига Европа между "Арсенал" и "Кьолн" в четвъртък вечер.

Полицията имаше огромни затруднения да се справи с вълната от фенове на Кьолн в английската столица. 20 хиляди души пристигнаха в Лондон, за да подкрепят тима си в първия му мач в Европа от 25 години насам. Бройката билети за гости беше 3000 и това провокира германците да щурмуват "Емиратс" в опит да гледат на живо своите любимци. Някои успяха да си намерят места, отделени за феновете на "Арсенал", а други се сбиха със стюардите още при влизането си на стадиона.

Потрошени седалки, нацистки поздрави и обидни реплики към привържениците на домакините допълниха картинката.

Снимка: Reuters

Мениджърът на "Арсенал" Арсен Венгер се възмути от факта, че мачът изобщо се игра.

"Чакахме спокойно. В един момент си мислех, че няма да играем. Не мислех, че полицията ще рискува и ще поема риска срещата да се играе. Нашите фенове се справиха добре със ситуацията", каза френският специалист след мача, завършил 3:1 в полза на домакините.

УЕФА обяви, че ще започне разследване заради безредиците и причините, довели до това фенове на "Кьолн" да се сдобият с билети за домакинските сектори.