на живо

Петя Неделчева прекратява кариерата си на сингъл

Вирус измъчва Габриела Стоева преди Световното отборно първенство в Китай

Lap.bg

Заради вирус Габриела Стоева не участва в последната тренировка на националния ни тим по бадминтон преди Световното отборно първенство в Китай.

Шампионатът започва на 15 май. За България ще играят още Петя Неделчева, Стефани Стоева, Линда Зечири и Мария Мицова. Отборът ни е в силната група със съставите на Тайланд, Индонезия и Хонконг.  

На 1/4-финал ще се класират първите два отбора от групата, но според треньора на женския ни тим Орлин Цветанов, реалната цел е победа само срещу Хонконг.

"Самото класиране за Световно първенство е един много добър успех. Мисля, че това е най-добрият успех на българския отборен бадминтон в цялата му история", заяви той.

Световното отборно първенство ще бъде генерална репетиция за сестри Стоеви и Линда Зечири, които имат квоти за олимпийските игри в Рио де Жанейро.

Снимка: bTV

Най-успешната ни състезателка Петя Неделчева пък ще прекрати професионалната си кариера на сингъл и ще се отдаде на треньорска дейност.

"Вече за сингъл е доста трудно, тялото ми не издържа. На двойки мога още няколко години да издържа. Ще си играя на клубно ниво във Франция, но като цяло ще се концентрирам в треньорството", разкри Неделчева пред bTV.

Петя Неделчева е участвала три пъти на Олимпийски игри като нейното най-добро класиране е пето място. Тя желае да предаде опита си на талантите в този спорт като Мария Мицова. 19-годишната състезателка е най-голямата ни надежда в този спорт.