на живо

Петричев: ЦСКА можеше да триумфира, благодарение на наши грешки

"Първенството стана интересно, благодарение на нас", каза изпълнителният директор на "Лудогорец"

Lap.bg

Изпълнителният директор на "Лудогорец" Ангел Петричев заяви, че футболният сезон 2018/2019 е бил интересен, благодарение на грешки на шампионите. "Орлите" станаха първенци за осма поредна година, след като победиха в последния си мач от сезона, тъй като ЦСКА беше само на точка от първото място.

"ЦСКА беше близо до нас, благодарение на грешките, които ние допуснахме. Загубихме много лесни точки, иначе щяхме много по-рано да станем шампиони. Тогава футболистите щяха да имат много повече време за почивка, но се случи така, че първенството стана интересно заради нас. Работим усилено, работим денонощно в последните месеци", каза Петричев.

Днес тимът замина на подготвителен лагер за новата кампания. "Лудогорец" ще изиграе 4 контроли в Австрия - срещу словенския "Триглав", шампиона на Азербайджан "Карабах", първенеца на Украйна "Шахтьор" Донецк и румънския "Ботошани".

"Имаме по-малко време за почивка, което носи известен дискомфорт. Имаме си процедура - имаме сега втори лагер в Австрия. Селекцията е отворен процес, ще използвам това клише. Колегите свършиха огромен обем от работа - което се искаше от тях, свършиха го. Ако има нещо ново, ще го съобщим официално. Ще искаме да играем нападателно, агресивно, да играем този футбол, който спечели симпатиите на хората. Ще продължим по същия начин.", каза той.