на живо

Петричев от празненството на ЦСКА 1948: Това е истинското ЦСКА

Елитният тим е "Литекс", който се премести в София, заяви изпълнителният директор на "Лудогорец"

bTV

Изпълнителният директор на "Лудогорец" Ангел Петричев заяви, че е уважил партито на ЦСКА 1948 по случай 70-годишния юбилей на "червените", защото приема именно този отбор за правоприемник на фалиралото дружество.

"Това, че съм уважил празненството на ЦСКА 1948 означава, че искам да честитя юбилея на всички истински привърженици на ЦСКА. Всички помним онзи отбор, който побеждаваше европейските колоси и всички се страхуваха от него. За мен този ЦСКА е ЦСКА, който избра трудния път към завръщането към елита. Това е достоен път и заслужава уважение. Крайната цел е по-сладка, когато я постигнеш трудно", каза Петричев.

За съперника на разградчани в елита - "червените", чийто собственик е Гриша Ганчев, шефът на "Лудогорец" заяви, че счита за преименуван "Литекс", който е преместил адреса си в София.

"Как приемам ЦСКА-София? Като отбора на "Литекс", преместил се в София. Дошъл от Ловеч и се кръстил ЦСКА-София. Както самият клуб официално написа - преименувал се с маркетингова цел. Ръководството на този клуб прави нескопосан опит за игра с публиката. Вече имах възможност да го кажа. Търсят си враг, за да оправдаят собствената си несъстоятелност. Правят опит да консолидират публиката. Това обаче не може да бъде печеливша дългосрочна стратегия", добави още Петричев.