на живо

ВАР донесе точка на "Черно море" срещу "Пирин"

Равенство в мача от Първа лига

Lap.bg

Отборите на "Черно море" и "Пирин" завършиха наравно 1:1 в мач от 22-ия кръг на Първа лига. Гостите поведоха при единствения си точен удар в срещата, а домакините изравниха драматично - след 6-минутна проверка със системата ВАР.

Преди началото на мача треньорът на "Черно море" Илиан Илиев получи наградата си за треньор №1 за 2021 г.

Още в 5-aта минута Цветомир Панов стреля опасно, но вратарят на "орлетата" Янко Георгиев спаси. В 23-ата минута домакините можеха да открият резултата, след като Евгений Сердюк проби отляво и стреля по диагонал, но отново стражът на гостите успя да се намеси.

Само три минути по-късно гол на Стилиян Николов за "Пирин" не беше зачетен след намесата на ВАР.

Снимка: Lap.bg

В 50-ата минута гостите откриха резултата. Станислав Костов изведе на отлична позиция Иван Тасев, който сам срещу вратаря Иван Дюлгеров вкара за "Пирин".

В 54-ата минута "моряците" бяха близо до изравняването. Виктор Попов центрира в наказателното поле на гостите, а Матиас Курьор засече топката с глава, която опасно летеше към вратата, но стражът на "Пирин" спаси. 

В 69-aта минута "Черно море" изравни чрез Евгений Сердюк, който беше намерен от Мазир Сула и вкара от непосредствена близост. Първоначално страничният съдия вдигна засада, но след 6-минутна проверка със системата ВАР голът беше признат за редовен. Това беше попадение номер 7 за Сердюк от началото на сезона в българското първенство.

В 90+6 минута Пабло Гарсия можеше да донесе трите точки на домакините, но вратарят на гостите Янко Георгиев изби топката.