на живо

Пирин с класика срещу Локо (Пловдив)

"Орлетата" се избутаха от дъното на класирането

БГНЕС

Пирин победи Локомотив (Пловдив) с 3:0 в последния мач от 18-ия кръг на "А"-футболна група. Това е втора поредна победа в първенството за новака от Благоевград след тази над Левски в миналия кръг.

Първото чисто голово положение в мача бе в 22-та минута, когато нападателят на пловдивчани Мартин Камбуров, след пас на Оливие Боне, излезе сам срещу вратаря на домакините Красимир Костов, но не успя да го преодолее.

В 34-та минута домакините можеха да открият резултата: Мартин Тошев отправи силен удар по земя, но мароканският вратар Ясин Ел Каруби спаси. Малко по-късно отново мароканецът имаше отлична проява и успя да избие в корнер удар с глава на Тодор Траянов след центриране на бразилеца с български паспорт Маркиньос.

В 57-та минута Александър Дюлгеров стреля от воле по диагонал, мароканският вратар Ясеин Ел Каруби отби удара, но топката попадна в Мартин Тошев и той от десетина метра на празна врата откри резултата - 1:0 за Пирин.

В 61-та минута Христо Стамов задържа с ръце откъсващия си Тони Тасев, за което получи втори жълт и съответно червен картон и гостите от Пловдив останаха с десет души на терена на стадион "Христо Ботев".

В 63-та минута Александър Башлиев засече с глава центриране от ъглов удар и изпрати топката, която излизаше в аут, в коляното на Пламен Крумов и след това коженото кълбо се спря в мрежата - автогол и 2:0 за Пирин.

В 87-та минута Благой Наков на празна врата оформи крайния резултат - 3:0 за Пирин.