на живо

След 5 години "Пирин" пак бие на "Лаута"

"Орлетата" достигнаха до успехa с гол в продължението

Facebook

Отборът на "Пирин" шокира "Локомотив" с гол в последната минута и спечели с 2:3 при гостуването си в града под тепетата. Това е първа победа като гост за "орлетата" на стадион "Лаута" в Пловдив от 2011 г. насам. Тогава "зелените" спечелиха с 1:2 в мач за купата на България. В герой за гостите днес се превърна Даниел Младенов, който отбеляза на два пъти. 

В 5-ата минута всички на стадиона в Пловдив почетоха паметта на починалия преди дни бивш футболист на "Локомотив" Красимир Костов.

Първата част премина без нищо по-опасно пред двете врати. Резултатът бе открит в 51-ата минута на мача, когато Димо Бакалов засече центриране от корнер и откри резултата за пловдивчани след кратко разбъркване в наказателното поле на "Пирин". 

Отговорът на гостите не закъсня и три минути по-късно Даниел Младенов изравни резултата, след като бе оставен да шутира на празна врата. Отборът воден от Стефан Генов дори успя да поведе в 74-ата минута, а в голмайстор се превърна Станислав Костов.

В 85-ата минута Мартин Райнов върна равенството в срещата. "Смърфовете" се опитаха да направят пълен обрат, но се случи точно обратното. В последната минута на мача Даниел Младенов вкара своя втори гол в мача със страхотен прехвърлящ удар и така оформи крайното 2:3. 

Победата бе първа в историята на благоевградчани от 25 визити на "черно-белите", а освен това и първи успех далеч от стадион "Христо Ботев" през този сезон в първенството. След успеха отборът на "Пирин" се изкачи в първата 6-ца на класирането в Първа професионална лига с актив от 13 точки. "Локомотив" пък се свлече до 12-то място с 12 спечелени точки.