на живо

Пиронкова смята да участва на Australian Open

Пловдивчанката направи фурор след завръщането си от майчинство

Reuters

Първата ни ракета при жените Цветана Пиронкова възнамерява да участва на Откритото първенство на Австралия през 2021 г. Пловдивчанката не е играла в Мелбърн от 2017 г., когато отпадна в първи кръг. Най-доброто й класиране в турнира от Големия шлем е втори кръг.

"Имам планове да играя на Откритото първенство на Австралия, но трябва да се запозная с условията заради коронавируса, защото се очаква да има двуседмична карантина", каза Пиронкова при получаване на награда за спортист на месеца.

Снимка: Lap.bg

Пиронкова се завърна на корта след 3-годишно отсъствие заради майчинство и направи истински фурор още на първия си турнир след паузата - US Open. В Ню Йорк тя достигна до 1/4-финалите, където загуби драматично от бившата номер 1 в света Серина Уилямс. 

Няколко седмици по-късно 33-годишната пловдивчанка получи "уайлд кард" и за "Ролан Гарос", където достигна до трети кръг.

Пиронкова победи Андреа Петкович, след това Серина Уилямс не излезе на корта срещу нея заради травма, но чехкинята Барбора Крейчикова спря устрема на българката в трети кръг.