на живо

Пиронкова и Каратанчева ще участват на турнир в Истанбул

Getty Images

Най-добрите български тенисистки Цветана Пиронкова и Сесил Каратанчева ще участват в турнир на твърди кортове в Истанбул от 19 до 26 юли с награден фонд 250 000 долара. Полуфиналистката от 2005 и 2008 година Пиронкова ще стартира директно от основната схема, а Каратанчева, която заема 95-то място в класацията на WTA, най-вероятно ще започне от квалификациите.
В списъка на заявените състезателки има 13 тенисистки от топ 50 на световната ранглиста. Сред тях са и две бивши номер едно.Винъс Уилямс ще се бори отново за титла, след като
спечели първото издание на надпреварата. Йелена Янкович е другата бивша лидерка в класацията на WTA, която ще вземе участие. Сред звездите на турнира ще бъдат италианките Франческа Скиавоне, спечелила "Ролан Гарос" през 2010 година, Флавия
Пенета и миналогодишната финалистка Роберта Винчи. Бившите състезателки от топ 10 Даниела Хантухова и Доминика Цибулкова, както и изгряващите звезди на световния женски тенис Елина Свитолина, Белинда Бенчич, Дария Гаврилова също ще участват.
Състезанието ще се проведе в новия комплекс "Koza WOS", който бе домакин и на надпреварата от календара на ATP през април, спечелен от Роджър Федерер, където участва и Григор Димитров. Квалификациите ще се играят на 19 и 20 юли, а мачовете от основната схема от 20 до 26 юли.