на живо

Пиронкова не успя да довърши Халеп и отпадна в Ийстбърн

Българката загуби с 1:2 сета от световната номер 2

Getty Images

Най-добрата ни тенисистка Цветана Пиронкова приключи участието си на турнира в Ийстбърн. Българката, която влезе в основната схема на надпреварата като "щастлива губеща" се бори с всички сили срещу световната номер 2 Симона Халеп, но загуби осминафиналния двубой със 7:6(6), 6:7(4), 5:7.

Мачът се доигра днес, след като вчера бе прекъснат заради дъжд при разултат 7:6(6), 2:1 и 40:30 в полза на българката.

29-годишната пловдивчанка започна добре днешното доиграване и бързо поведе с 3:1 гейма, но след това се отпусна и Халеп не само върна пробива, но и направи още един такъв, за да поведе с 5:3. 

Пиронкова обаче направи нов брейк в гейма, в който румънката сервираше за сета и втората част се реши в тайбрек, в който Халеп бе по-концентрирана и спечели със 7:4 точки.

В решителния трети сет Цвети първа стигна до пробив, с който поведе с 4:2, но още в следващия гейм Халеп го върна, а след това изравни за 4:4. Решителен за изхода на срещата се оказа 11-ият гейм, в който 25-годишната румънка реализира нов пробив, за да поведе с 6:5 и да спечели мача на свое подаване.

На четвъртфиналите на турнира, който е с общ награден фонд 819 хиляди долара, Халеп ще срещне шестата в схемата Каролине Возняцки (Дания).