на живо

Пиронкова стартира със загуба в София (ВИДЕО)

Цвети бе надиграна с 0:2 сета от Доминика Цибулкова

БГНЕС

Цветана Пиронкова допусна поражение в първия си мач от група "Средец" на тенис турнира на шампионките, който се провежда в столичната зала "Арена Армеец". Цвети загуби от финалистката от откритото първенство на Австралия Доминика Цибулкова с 0:2 сета.

В първата част представителката на Словакия направи ранен пробив, но Пиронкова изравни и дори поведе с 3:2 гейма. Въпреки това най-добрата ни тенисистка загуби подаването си още два пъти и сетът приключи в полза на Цибулкова - 6:3.

Цвети подобри играта си във втория сет, проби сервиса на нейната съперничка цели три пъти и поведе с 4:1. Последва нов спад в представянето на нашето момиче и Цибулкова изравни за 5:5. Частта се реши в тайбрек, който Пиронкова загуби с 6-8 точки, въпреки че отрази пет мачбола, изоставайки с 1-6.

Това е седма победа за Цибулкова в осемте мача срещу Цвети. В другия двубой от групата Андреа Петкович среща Карла Суарес Наваро. Именно германката и испанската са следващите две съпернички на Пиронкова, която се нуждае от две победи, за да продължи на полуфиналите.