на живо

Пиронкова: Дъждът ми помогна

Най-добрата ни тенисистка се чувства във форма

Getty Images

Първата ракета на България при жените Цветана Пиронкова продължава забележителното си представяне на Откритото първенство на Франция по тенис.

В мач от осминафиналите на турнира Цвети победи с 2-6, 6-3, 6-3 втората в световната ранглиста Агниешка Радванска от Полша. Успехът е исторически за българката, която за първи път в своята кариера се класира за четвъртфиналите на "Ролан Гарос".

Ето какво каза Пиронкова на пресконференцията след мача:

"Бих могла да кажа, че съм изненадана, но дойдох за този турнир в добра форма. Резултатите, които постигнат в предишните състезания, не го показаха, но се чувствах добре. Затова всеки път когато журналистите или семейството ми ме питаха как се чувствам аз им отговарях: Странно, но се чувствам добре!", започна 28-годишната пловдивчанка.

Попитана как се е чувствала през двата дни, в които двубоят срещу Радванска бе прекъснат заради проливния дъжд във френската столица, тя отговори: "Да, мислех доста за мача, защото въпреки резултата преди прекъсването в неделя, двубоя беше доста завързан. В първите три гейма на втория сет започнах да изпитвам болки в крака и не успях да играя на 100 % , но дъждът ми помогна, защото имах нужда от почивка. Почивката бе по-дълга от очакваното, но не се оплаквам", завърши Пиронкова.