на живо

Пламен Константинов: "Играчите се изплашиха от името на Бразилия" /ВИДЕО/

Първи мач за българите без спечелен гейм на световното първенство

БГНЕС

България загуби от Бразилия с 0:3 гейма (15:25, 21:25, 21:25)  в първия си двубой от втората фаза на световното първенство по волейбол в Полша.

Родните национали играха слабо в първата част и натрупаха сериозен пасив още преди първото техническо прекъсване, дошло при 3:8 в полза на бразилците. Отборът на Бернардо Резенде продължи да увеличава аванса си и затвори гейма с 25:15.

В началото на втората част волейболистите на Пламен Константинов бяха равностойни. Уолъс обаче направи силна серия от сервис, благодарение на която противниците си осигуриха комфортна преднина. Българите не успяха да наваксат изоставането си и загубиха с 21:25.

Отборът на Константинов стоеше най-солидно на игрището в Катовице в третия гейм. Българите на няколко пъти повеждаха в резултата с 3-4 точки, но бразилците показаха по-здрави нерви в края на частта и триумфираха с 25:21.

В друг мач от нашата група Русия се наложи с лекота над Финландия с 3:0 гейма. Бразилците водят в класирането с актив от 12 точки пред руснаците с 11. Българите са пети с 5 точки. 

Следващият мач на България е в четвъртък от 21:25 часа срещу един от директните ни конкуренти за третото място Германия.