на живо

Пламен Константинов: Момчетата се самоубиваха на полето (ВИДЕО)

"Победихме в игра на нерви", каза националният селекционер след триумфа над Полша

FIVB

Въпреки драматичната победа срещу световния шампион Полша в мач от Световната лига, селекционерът на българския национален отбор - Пламен Константинов, не спести критиките си, като подчерта, че възпитаниците му не са показали играта, която иска да вижда.

"Не съм особено доволен от играта. Имаме много резерви. Сервисът е едно от оръжията, които днес ни липсваха, но и играта ни на блок не вървеше както първия турнир. От друга страна загубихме и посрещането и от там падна първичната атака, а след това става сложно. И като нямаш сервис, просто се самоубиваш. Така загубихме два гейма подред. След това се намерихме. Помогнаха и много момчетата, които влязоха отвън. В общи линии имаме много резерви", каза той след срещата.

"Не е най-качественият ни мач от гледна точка на волейбола. Беше повече игра на нерви. Успяхме да се съберем и да издържим до края повече психически, отколкото физически. След като обърнахме четвъртия гейм, психологията дойде на наша страна и успяхме да победим", обясни Константинов.

Следващото препятствие пред България е мач с Канада на 10 юни. Днес северноамериканците загубиха с 1:3 от олимпийския шампион Бразилия.

"Днес, както и с Бразилия, не сме в ролята на фаворити. Утре срещу Канада може да ни натежат очакванията, че е един вид задължителна победа. По-голямото ми опасение е това да не натежи", сподели националният селекционер.