на живо

Пламен Константинов: Надявам се на пълна зала (ВИДЕО)

Нямаме право да подценяваме никого в Лигата на нациите, предупреди селекционерът

Надявам се на пълна зала в предстоящите домакински мачове от Лигата на нациите, обяви селекционерът на националния отбор по волейбол Пламен Константинов. Този уикенд нашите посрещат Австралия, Русия и Сърбия в „Арена Армеец”.

„В такава атмосфера всички надскачат на моменти себе си, но е хубаво да свикваме с публиката, защото тя понякога товари. Радвам се, че големият волейбол се завръща в София. Надявам се да зарадваме хората с три победи”, заяви Константинов.

Селекционерът призна, че липсата на Цветан Соколов е сериозен удар върху амбициите на тима. „Класата на Цецо е извън коментар. До този момент обаче Николай Учиков и Боян Йорданов се справят. Надявам се да се допълват, защото са различни стил състезатели. Ако на единия играта не върви, влизането на другия променя целия ритъм на отбора. Двамата в комбинация – това ще бъде интересно.”

„Иска ми се да видя добър сервис. Това е елементът, от който очаквам повече спрямо първия турнир. Имаме малко проблеми с взаимодействието между нападатели и разпределители, но мисля, че това ще се изчисти с мачовете.”

„Няма как да подценим Австралия. Възможно е обаче да ни натежат очакванията за задължителна победа. За какво подценяване говорим – та ние не играем с Кения. Тук всички отбори имат реноме, име и ниво.”