на живо

Пламен Константинов не иска волейболните национали да са като футболните

"Лъвовете" заминаха днес за Калининград, където е първият турнир от Световната лига

Lap.bg

Националният отбор по волейбол замина днес за Калининград, където е първия турнир от тазгодишното издание на Световната лига. В синхрон с тенденцията за подмладяване на състава, Пламен Константинов заложи на доста непознати имена, между които и пълните дебютанти: 18-годишният централен блокировач Алекс Грозданов и 20-годишният посрещач Трифон Лапков.

В Русия „лъвовете” ще играят срещу Полша, Сърбия и Домакините, а след това на Пламен Константинов и компания предстои пътуване до още две дестинации – Белград, Сърбия и Далас, САЩ.

Снимка: Lap.bg

Ето и пълния състав, на който ще разчита националния селекционер:

Разпределители:

Георги Сеганов, Любомир Агонцев

Диагонали:

Цветан Соколов, Мирослав Градинаров

Посрещачи:

Методи Ананиев, Тодор Скримов, Николай Пенчев, Розалин Пенчев, Трифон Лапков

Центрове:

Виктор Йосифов, Светослав Гоцев, Алекс Грозданов

Либера:

Владислав Иванов, Мартин Божилов

Пред журналистите днес Пламен Константинов заяви, че не тръгва с големи очаквания за турнира и уточни, че не иска неговият тим да прилича на националния отбор по футбол.

„Не искам на фона на доброто представяне на турнира „Хуберт Вагнер” в Полша да тръгнем с прекалено голяма кошница. Аз дадох веднъж за пример футболистите направиха нещо подобно след победата над Португалия и след това се получиха разочароващи резултати. По-добре да не се изхвърляме. По-добре да показваме какво можем на игрището. Очаквам малко по-проблематични мачове и по-проблематична въобще обстановка около отбора. В края сметка мисля, че ще има повече напрежение и това неминуемо ще се отрази на някои състезатели”, каза Константинов, който днес празнува своя рожден ден.

Един от основните играчи в отбора Николай Пенчев пък сподели, че най-големият минус на предстоящото турне е липсата на подкрепа от родната публика. За първи път той ще застане рамо до рамо на игрището със своя брат Розалин.

„Аз лично съм много доволен от неговото представяне до този момент. Сега успя да попадне и в състава, надявам се да има късмета и щастието да играе и в мачове. Не съм го съветвал нищо! Той натрупа достатъчно опит и самочувствие с двата сезона, които изигра в чужбина. Чувства се добре, спокоен е, мотивиран е.”, разкри по-големият брат Пенчев.