на живо

Пламен Константинов: Споменаването на Матей е неуважително (ВИДЕО)

"Програмата за Олимпийската квалификация е скандална", заяви селекционерът на националния отбор по волейбол

bTV

Селекционерът на мъжкия национален отбор по волейбол Пламен Константинов грабна приза за треньор на месец октомври. "Лъвовете" пък бяха избрани за отбор на месеца заради класирането на четвърто място на Европейското първенство.

"Наградата винаги е специална и приятна. Дано да носи късмет. Дано късметът да е с нас и за в бъдеще. Трябва да отдадем заслужено на момчетата. Мисля, че по-важното е и по-стойностната награда е тази, която бе връчена за Отбор на месеца. Това е по-ценното за мен като треньор“, коментира Константинов.

Той не пропусна да изкаже и острото си недоволство по повод програмата на предстоящата през януари Олимпийска квалификация в Германия.

"На олимпийската квалификация са ни сложили 5 мача в 5 дни. Това е скандално. Всички отбори трябва да са поставени при равни условия. Това, че някой си е платил...Германия са домакин, платили са си, те решават в какъв час да играят...Това с нас е абсурд. Олимпийска квалификация да играеш в 5 дни 5 мача. Не знам дали е умишлено...със сигурност е напълно случайно", заяви наставникът и добави:

„Мисля, че Германия вече са оценили, че не сме толкова лесен съперник. След като на четвъртфинала се представихме добре, значи вече са оценили на какво ниво сме. В такъв турнир е трудно да се прогнозира. Първо новият регламент ни дава право 10 дни преди олимпийската квалификация да извикаме състезателите. За 10 дни трябва бързо да сработиш състава. Трябва да се види всеки един в какво състояние. Естествено всяка една травма може да промени облика на отбора. Но аз казах, че ако стигнем на полуфинал или олимпийският, или европейският шампион няма да стигне до Олимпиада“

Константинов заяви, че не предвижда големи промени в състава за мачовете в Германия. Волейболистите ще се съберат на първи лагер около 20 декември, а на 28 и 29 ще изиграят две контроли със Сърбия в Белград.

На пресконференцията не бе подмината темата за евентуално завръщане на Матей Казийски в националния отбор. Какво каза Константинов може да видите във видеото: