на живо

Пламен Марков: ЦСКА иска промяна в ръководенето на българския футбол

"Фаворити сме срещу "Лудогорец", категоричен е спортният директор на "червените"

Lap.bg

ЦСКА иска промяна в начина, по който се ръководи българският футбол. Това заяви спортният директор на "червените" Пламен Марков. Той обяви, че до дни клубът ще излезе с официална позиция.

"Позицията на клуба все още не е официална. Естествено, че нашият клуб желае промяна по начина, по който се ръководи българския футбол. Не мисля, че някой не си дава сметка за доста от мачовете, в които ЦСКА е бил потърпевш. Има видими неща, които показват, че в не малка част от мачовете срещу нашия клуб има тенденция в отсъжданията. Това не може да бъде единствената причина за позицията на нашия клуб, но както казах нашият клуб все още не е изразил официалната си позиция", каза Марков.

Промяна по високите етажи на Българския футболен съюз може да се случи в началото на следващата година, когато са изборите за нов президент. Двама кандидати са обявили намерението си да се включат в надпреварата до момента - настоящият шеф Борислав Михайлов и Любослав Пенев.

На ЦСКА предстои домакинство срещу "Лудогорец" от четвъртфиналите за Купата на България. Според Марков мачът носи заряд на финал, а "червените" са фаворити.

"Този мач е от изключително значение. Той се явява един мини финал. Ние много силно желаем да спечелим Купата и рано или късно трябваше да срещнем "Лудогорец". Ние ще постъпим съвсем отговорно. Ние сме фаворити, защото сме ЦСКА. С малки изключение от началото на шампионата ние представяме нашия тим в един период на развитие. С две малки изключения. Ще направим всичко по силите си да докажем, че това е пътят на развитие. Последното нещо, което и днес се случи е свързано с базите. Както отборът се развива, така и клубът", уверен е спортният директор.

Снимка: Lap.bg

Червените обявиха днес нов договор за сътрудничество с интернет платформата "Вайбър", която ще позволи на привържениците да научават първи новините около тима и да разменят забавни стикери.

Адвокатът на клуба - Станислав Трендафилов пък заяви, че "червените" са финансово обезпечени и изрази увереност, че стадион "Българска армия" и базата в "Панчарево" скоро ще бъде дадена за 10 години на ЦСКА. Днес беше отворена единствената оферта в конкурса. Но 3 януари 2018 г. трябва да стане ясно дали първодивизионния тим отговаря на условията.

"Представили сме инвестиционна програма, която считаме, че ще успеем да спазим. Представили сме дългосрочна стратегия за развитие на двете бази. Добре знаете, че към момента претърпяват развитие, благодарение на направените инвестиции", каза той.