на живо

Пламен Марков: Изненадан съм. Само Любо Пенев може да обясни ситуацията

"Собственикът ще каже кой ще води тима утре", заяви изпълнителният директор на ЦСКА

Изпълнителният директор на ЦСКА Пламен Марков заяви, че е бил изненадан от оставката на треньора Любослав Пенев. Специалистът напусна клуба часове преди гостуването на "червените" на "Черно море" от 6-ия кръг на плейофите на Първа професионална лига.

"Пенев има телефон, може да му се обадите и да разговаряте с него. Нямам какво да ви кажа, не съм разговарял с него, за да коментирам. Точният човек, който може да ви обясни подробности около ситуацията е Любо Пенев. Той ми е колега. Аз съм изключително учуден от едно такова решение. Вчера присъствах на тренировката и нямаше и намек за подобно решение. Кога го е взел и по какви причини? Не мога да кажа", заяви Марков.

В изявление в социалните мрежи Пенев заяви, че не чувства подкрепа от ръководството срещу несправедливостите във футбола.

"Той имаше пълната подкрепа на ръководството. Любо Пенев дойде в период, когато подготовката и селекцията бяха приключили. През времето, през което той беше треньор, нямаше как да се прави селекция. Това са правила, определени от ФИФА и УЕФА и ние ги изпълняваме като страна. За каква селекция може да се говори, когато шампионатът е пред своя край. По тези въпроси той може би е имал някакви разговори със собствениците, които аз не съм в течение", заяви Марков.

На дневен ред е казусът с наследника на Пенев. Трябва да бъде определен треньор, който да води "червените" в мача срещу "Черно море".

"Сложно е. Утре играем във Варна, днес отборът пътува и едно такова напускане затруднява клуба. Кой ще води отбора? Това се определя от собственика. Гриша Ганчев и Инджов имат ексклузивни права като собственици да определят кой ще води отбора", каза Марков, който беше категоричен, че няма как да се завърне на треньорския пост на стадион "Българска армия".

"В ЦСКА целите са високи, винаги се играе за първо място, за критерии. ЦСКА влага според възможностите си. Имаше обективни предпоставки за спечелването на титлата. Купата беше цел, която беше постижима. Имаше възможност при една евентуална победа в шампионатния мач срещу "Ботев" Пловдив да се доближим на 2 точки от "Лудогорец". Нормално е да вярваме, че може да се постигне. Сега разликата пак е 5 точки, което е много сложно, много трудно. Във футбола има големи изненади, но е факт, че в последните мачове не можем да побеждаваме. Днес има изненада с оставка на треньорския пост. Това поставя нови проблеми пред клуба. Не е точният момент за взимане на такова решение", добави изпълнителният директор.