на живо

Време е за големите италиански волейболни битки с българско участие

Гледайте Цветан Соколов, Матей Казийски и Виктор Йосифов - този уикенд пряко по RING и на btvnovinite.bg

legavolley.it

Време е за кулминацията в най-силното волейболно първенство в света - италианската Серия А1. 14 тима водеха битка за заветните 8 места, даващи право на участие в заключителната фаза от шампионата.

По подобие на втората част от редовния сезон, в ефира на bTV Media Group ще можете да проследите най-любопитните срещи, като акцентът е върху българското участие.

В плейофите има трима българи - Цветан Соколов, Матей Казийски и Виктор Йосифов.

Снимка: legavolley.it

В събота от 19 ч. по телевизия RING е първият сблъсък между "Модена" и "Милано". Гостите завършиха редовния сезон с 12 победи в 15 мача и до последно водеха битка за четвъртата позиция именно със следващия си съперник. В крайна сметка "Модена" се нуждаеше от спечелен тайбрек срещу "Верона", за да запази мястото и домакинското предимство в серията, ако се стигне до решителна трета среща.

Задачата на "Милано" изглежда трудна. "Модена" обаче е един от непостоянните отбори. Тимът на Иван Зайцев и Тине Урнаут има поводи за притеснение, тъй като се намира в серия от две поредни домакински поражения.

Снимка: legavolley.it

В неделя от 19 ч. е епизод 1 от титаничния сблъсък между "Лубе Чивитанова" на Цветан Соколов и Матей Казийски с неговия "Калцедония Верона".

"Лубе" ще има домакинското предимство, което означава, че на играчите на Фердинандо Ди Джорджи ще бъде достатъчно да спечелят срещите си вкъщи, ако не успеят да решат серията си в два мача.

"Чивитанова" продължава да затвърждава репутaцията си на един от най-силните отбори не само в Италия, но и в Европа, воден от атомното кубинско трио - Роберланди Симон, Османи Хуанторена и Йоанди Леал.

Клубът достигна до полуфиналите в Шампионската лига, но това няма да бъде достатъчно удовлетворяващо за неговите фенове, ако отборът не стъпи и на върха в Серия А1.

Снимка: legavolley.it

Първото предизвикателство пред Цветан Соколов по пътя към трофея е повече от респектиращо - "Калцедония Верона" с Матей Казийски. След пристигането на Императора, завършилите на шесто място от редовния сезон подобриха играта си, изкачвайки се в класирането, като претенциите на тима на Никола Гърбич не се свеждат единствено до достойно представяне в плейофната фаза.

На Казийски и компания няма да бъде лесно, защото "Лубе" е сред най-силните домакини в първенството. "Чивитанова" за последно загуби в Серия А1 от шампиона "Перуджа" на 1 ноември.

По същото време на сайта btvnovinite.bg безплатно и без регистрация с български коментар е време за сблъсъка между "Перуджа" и "Монца", където играе и капитанът на националния ни отбор Виктор Йосифов.

Снимка: legavolley.it

Шампионът "Перуджа" е жаден за успехи. За него всичко, различно от победа, може да бъде считано за провал. Доминацията на "дяволската блокада" се усети по време на редовния сезон, когато тимът на Лоренцо Бернарди си осигури първото място кръг преди края.

Това, което може да притеснява "Перуджа", е, че отборът изгуби последната си среща от италианското първенство, отстъпвайки на "Милано", въпреки че имаше предимство от 2:1 гейма.

Снимка: legavolley.it

Тежката ръка на Вилфредо Леон, смразяващите атаки на Александър Атанасиевич, светкавичните нападения през центъра на Марко Подрашчанин и елегантното дирижиране на Лусиано Де Чеко - с всички тези неща трябва да се справи отборът на "Монца".

Тимът на Виктор Йосифов ще разчита много на мощните блокади на българина, за да поднесе изненадата.

Снимка: legavolley.it

Ще докаже ли "Модена" защо е считан за фаворит? Кой ще спечели първия епизод от шоуто Соколов - Казийски? Ще тръгнат ли шампионите успешно в плейофите, или Виктор Йосифов ще бъде на друго мнение?

Отговорите - само в каналите на bTV!