на живо

Пловдив с минимална преднина след първото железничарско дерби (ВИДЕО)

БГНЕС

Отборът на Локомотив (Пловдив) победи едноименния си съперник от София с 2:1 в първи мач от четвъртфиналния сблъсък между двата тима за Купата на България. "Черно-белите" постигнаха първия си успех в три мача срещу своя съперник от началото на сезона. Локомотив (София) спечели предишните две издания на железничарското дерби, последното от които с разгромен резултат - 4:0.

Пред голям брой зрители на стадион "Локомотив" домакините откриха резултата в 9'. След добра контраатака силен удар на Спас Делев се отби в гредата и попадна в краката на Ванчо Траянов, който не сбърка при завършващия удар. Само пет минути по-късно обаче "червено-черните" успяха да изравнят. Точен бе Шехуди, който засече центриране на Румен Трифонов. Победното попадение за домакините падна в началото на втората част, когато Йоан Ласиман бе точен с глава.

Така Локо (Пловдив) постигна първи домакински успех над Локо (София) от октомври, 2013 година. "Черно-белите" имат крехък аванс преди реванша в София, който ще се изиграе на 4 март.

Вижте и коментарите след мача.