на живо

Пловдивските "Марица" и "Спартак" - с кран и недоволни (ВИДЕО)

Футболните тимове недоволстват, че не получават финансова подкрепа като "Ботев" и "Локомотив"

Пловдивските "Марица" и "Спартак" - с кран и недоволни (ВИДЕО)

Два от пловдивските футболни тимове - "Марица" и "Спартак" се обединиха и изразиха готовност да организират протести на фенове. Причината за тяхното недоволство е фактът, че те не са били подпомогнати от държавата с финансови средства, както елитните "Ботев" и "Локомотив".

Министър-председателят Бойко Борисов посети "канарчетата" и "смърфовете", за да заяви, че ще бъдат отпуснати пари за довършване на реконструкциите по стадион "Христо Ботев" (25 млн. лева) и "Локомотив" (12 млн. лева) в Града под тепетата.

На пресконференция днес (2 март), президентът на "Марица" Христо Христов и колегата му от "Спартак" Динко Миленчев заявиха, че привържениците са готови да излязат на протестно шествие, тъй като подобно разпределение на средства е несправедливо. Те посрещнаха журналистите с макет на... кран, защото само по този начин могат да получат финансиране.

"Ами, явно трябва да има кран, за да дадат пари.... Това може един ден да се превърне в емблема за клуба ни!", заяви Христов.

"Благодаря на премиера за отпуснатите средства. Не разбрахме обаче защо само два обекта получават финансиране. Защо парите са разделени 25 милиона на 12 милиона? Защо няма пари за стадион "Пловдив", при положение, че миналата година президентите на четирите клуба подкрепиха идеята?", попита още Христов.

Двамата президенти поискаха общо 7 млн. лева за обновяване на тренировъчните игрища за детско-юношеските им школи, а Миленчев обеща до 7 години нов стадион за мачове в Европа и в професионалната лига, за който той лично ще плати 5 млн. лева.