на живо

Пловдивско дерби в София за Купата на България

„Ботев“ и „Локомотив“ протягат ръце към трофея

Lap.bg

Пловдивско футболно дерби, но в София. При това за един от най-важните трофеи у нас – Купата на България. Днес (15 май) един срещу друг ще се изправят „Ботев“ и „Локомотив“, а победителят ще вдигне красивата награда.

За първи път един срещу друг на терена в този последен мач от турнира ще си съперничат пловдивските хегемони. Очаква се хиляди фенове да пристигнат в столицата от Града под тепетата, за да подкрепят своите любимци.

„Ботев“ има в своята колекция 3 Купи от 9 финала, в които тимът е участвал. За последно „канарите“ вдигнаха трофея през 2017 г., когато победиха „Лудогорец“ с 2:1. През настоящата кампания „жълто-черните“ не бяха сред фаворитите, но на полуфинал срещу ЦСКА успяха да „покажат зъби“ и след 3:3 в реванша смело заявиха мястото си на финала. За да стигне до него „Ботев“ мина още през ЦСКА 1948, „Берое“ и „Черно море“.

Снимка: Lap.bg

„Локомотив“ имаше далеч по-лека кампания. Пловдивските железничари започнаха с победа над „Поморие“, а след това отстраниха „Дунав“ Русе, „Етър“ Велико Търново и „Септември“ София.

За тях това ще бъде пето участие във финалния мач. До момента „Локо“ не е печелил Купата на България, като за последно през 2012 г. тимът беше победен от „Лудогорец“.

Снимка: Lap.bg

Пловдивската еуфория ще завладее софийските улици и националния стадион! Коя от двете агитки обаче ще бъде по-щастлива след края? Дали Купата ще отлети с „канарите“ или изненадващо ще бъде „качена на влака“?

Отговорите след 19:00 ч. днес, когато започва финалът за Купата на България!