на живо

По-атрактивно от красив гол? Празненствата след него! (ВИДЕО)

Някои футболисти знаят как да събират аплодисменти и след попадение

Футболът е емоция и доказателство за това са пълните стадиони и непрестанните скандирания и любовта на публиката. След попадение във вратата на съперника хиляди гърла се сливат в едно, а сърцата на трибуните улавят един и същи ритъм.

Чувствата са същите и на терена. Често след гол съотборниците на автора на точното попадение се хвърлят отгоре му, водени изцяло от адреналин и желание да изразят радостта си. Понякога обаче всичко това е добре режисирано, отиграно и репетирано... и дори по-атрактивно от самото попадение.

Доказаха го Пол Поба и Джеси Лингард, които след третия гол на „Мачнестър Юнайтед” срещу „Фенербахче” вчера изпълниха истинско шоу. Двамата зарадваха трибуните на „Олд Трафорд” освен с голове, и с атрактивен танц, който със сигурност ще влезе в употреба на запалените по футбола тийнейджъри в дискотеките.

Те обаче очаквано не са „открили топлата вода”. Доста техни колеги се погрижиха през годините да развеселяват своите фенове. Ето и някои от най-атрактивните празненства след гол.

Дзимитри Коуб от футболен клуб „Тракай” в латвийското първенство намери време да се самоаплодира за попадението си.

Финиди Джордж отпразнува своето попадение за Нигерия по време на Мондиала през 1994 г., превръщайки се в.. куче.

Футболистите на исландския „Стярнан” са истински шоумени след попадение – убийства, риболов и дори... тоалетни изпълнения, бележат всяка топка във вратата на противника.

Джими Булард от „Хъл Сити” влиза в класацията със страхотната си имитаторска работа. Веднага след като отбеляза дузпа през 2009 г. той се превъплъти в мениджъра Фил Браун.

Дългучът Питър Крауч понякога изглежда некоординиран, но не и като танцува след гол. Той се „роботизира” след като отбеляза на Ямайка с екипа на Англия.

Хуан Куардадо харесва Майкъл Джексън и песента му „Трилър”. Това стана ясно, след като колумбиецът се превърна в зомби по време на мача на националния му тим срещу Япония.

Когато си принц на Рим може да си позволиш дори селфи след гол. Както го направи Франческо Тоти.