на живо

По-тежък реванш: Уайлдър и Фюри качили килограми преди втория мач (ВИДЕО)

Британецът с почти 20 кг по-тежък от шампиона

Шампионът в тежка категория на Световния боксов съвет (WBC) Дионтей Уайлдър и претендентът за пояса му - Тайсън Фюри, са качили килограми в сравнение с първия мач помежду им през декември 2018 г.

Двамата ще се изправят един срещу друг в реванш, след като съдиите не определиха победител преди повече от година. Срещата може да гледате пряко по RING от 4:00 ч. сутринта на 23 февруари

На кантара в Лас Вегас пръв се качи Фюри, който поддържа отлична форма, след като се завърна на ринга и свали повече от 60 кг. Традиционното претегляне показа, че британецът е точно 123,8 кг. Това означава, че е качил 7,5 кг в сравнение с първия мач. 

"Често британско телешко", пошегува се Фюри.

Снимка: Reuters

Шампионът Уайлдър също се е постарал да повиши телесната си маса и закова кантара на 104,7 кг. Никога през професионалната си кариера той не е бил толкова тежък. През декември 2018 г. американецът беше 97 кг.

"Това не ми пречи. Теглото му ще го забави! Няма да мигна на ринга!", закани се шампионът. 

Снимка: Reuters

Фюри отново е по-тежък от своя опонент, този път с 19,1 кг. В предишния мач британецът превъзхождаше Уайлдър с 19,9 кг.

През цялата церемония по официално претегляне, двамата боксьори стояха на разстояние един от друг и не пренебрегнаха забраната на организаторите да се изправят очи в очи за традиционна снимка. От щабовете на британеца и американеца прибегнаха до тази стъпка, след като на официалната пресконференция се стигна до физически сблъсък.

Снимка: Reuters

Интересът към мача е огромен, като само в САЩ се очаква той да бъде гледан от над 2 млн. телевизионни зрители, които да заплатят общо 150 млн. долара. За това организаторите решиха да не рискуват основните звезди на гала вечерта в Лас Вегас да претърпят контузия при нов сблъсък.

Това не попречи на Уайлдър и Фюри още веднъж да се заканят един на друг от сцената, този път с жестове. 

Снимка: Reuters

Гледайте реванша между Дионтей Уайлдър и Тайсън Фюри в неделя (23 февруари) от 4:00 ч. сутринта, пряко по RING.