на живо

Победоносно завръщане на Славия в Европа (ВИДЕО)

"Белите" шокираха полския Заглембе пет минути преди края

Lap.bg

След 20-годишно прекъсване тимът на Славия излезе отново на европейската сцена. На националния стадион "Васил Левски", столичани се изправиха срещу полския Заглембе (Любин) в среща от първия предварителен кръг на Лига Европа.

Възпитаниците на Александър Тарханов шокираха всички и пет минути преди края успяха да измъкнат минималната поебеда.

Голът вкара Сердер Сердеров в 85-ата минута, след отличен пробив и асистенция на Абуд Омар.

Въпреки попадението, гостите от Полша имаха повече възможности за гол. Вратарят на Славия Марио Кирчев и защитниците на "белите" имаха доста работа през целия мач.

Българският тим също сътвори няколко опасни атаки пред вратата на противника си. Голови възможности пропуснаха Балджийски и Васев.

Славия ще изиграе срещата-реванш срещу Заглембе на 7 юли.

"Много съм щастлив. Освен успеха на петдесетия юбилеен мач, нашите рожби помирисаха европейския футбол и се представиха много достойно. Хвърлиха се и дадоха всичко от себе си. На неверниците дадохме един звучен шамар”, заяви след триумфа президентът на Славия - Венцеслав Стефанов.

"Това е пътят не само за Славия, а и за българския футбол. Да се дава шанс на младите, а не на някакви чужденци, които идват, взимат си парите и ни забравят. След някоя друга година може да бъдем като Исландия. Виждате какво правят на европейското само със свои момчета. Благодаря на нашата публика и призовавам феновете да ни подкрепят и в Полша.", добави той.

"Искам да благодаря, че дойдоха толкова много хора и ни подкрепиха. Усещането е уникално. Млади момчета играха, второто полувреме се отпуснаха и видяха, че всичко може да стане и дяволът не е толкова черен.", коментира един от героите за "белите" - вратарят Марио Кирев.