на живо

Почетино: Най-важно е да поставим основите на бъдещето (ВИДЕО)

"Манчестър Сити е най-добрият отбор в Англия", заяви мениджърът на "Тотнъм"

Най-важната задача за мениджъра на "Тотнъм" - Маурисио Почетино, е да постави добри основи, за да могат неговите възпитани да градят бъдещето си. Това заяви той преди финала на Шампионската лига, на който "шпорите" ще играят срещу "Ливърпул". Мача може да гледате пряко по bTV Action от 21:00 ч. на 1 юни.

"Подготовката за финал на Шампионската лига е нещо различно. Фокусът и концентрацията са различни. Най-важното е да поставим основите на бъдещето. Само така може да направим отбора добър. Всичките ми футболисти са концентрирани и ще ви покажат как са се подготвили", заяви Почетино преди първия финал на "Тотнъм" в турнира.

В подобно настроение беше и мениджърът на "Ливърпул" Юрген Клоп, който говори преди това. 

"Юрген е един успешен мениджър. Възхищавам му се. Той е позитивен, спонтанен, естествен. Уважавам го и смятам, че му липсва малко късмет. Класира се за финали, а след това го критикуват. Да, във футбола най-важна е победата, но това да си на финал в Шампионската лига е най-трудното предизвикателство", заяви Почетино.

Снимка: Reuters

Въпреки че отборът, воден от аржентинеца и мърсисайдци са на финал на най-силния европейски клубен турнир, а "Челси" надви "Арсенал" в Лига Европа, Почетино посочи друг тим за най-добър на Острова.

"Ливърпул" е страхотен тим, но мисля, че най-добрият в Англия е "Манчестър Сити". Клоп беше на финал и миналата година и трябва да го уважаваме за това. За нас обаче мачът ще е едно забавление, ще се опитаме и да победим", заяви мениджърът на "Тотнъм".

Кой ще вдигне трофея? Гледайте утре (1 юни) от 21:00 ч. пряко по bTV Action.