на живо

Почти 5-часова битка приближи Даниил Медведев до първата позиция в ранглистата

Руснакът победи Феликс Оже-Алиасим, въпреки че изоставаше с 0:2

Reuters

Световният номер 2 в тенис ранглистата Даниил Медведев се класира за полуфиналите на Откритото първенство на Австралия!

След 4 часа и 42 минути на корта руснакът успя да осъществи обрат и да победи младия представител на Канада Феликс Оже-Алиасим с 6:7(4), 3:6, 7:6(2), 7:5, 6:4. Той успя да спаси и мачбол по време на срещата, а това го приближи и до лидерската позиция в подреждането. 

Снимка: Reuters

За всички фенове на тениса силното начало на 21-годишния Оже-Алиасим беше изненадващо. Деветият в света играеше мобилизирано, като фаворит в мача! Той успя да пребори шампиона от Откритото първенство на САЩ в тайбрека на първия сет, а в началото на втория осъществи ранен пробив.

В третата част се стигна до нов тайбрек, но преди това срещата беше прекъсната за кратко заради дъжд. Паузата явно се отрази добре на Медведев, който пое пътя към обрата, въпреки че младокът достигна до мачбол в четвъртия сет. 

Снимка: Reuters

В крайна сметка Медведев беше по-стабилен и си осигури втори пореден полуфинал на Откритото първенство на Австралия. За него залогът е и по-сериозен, тъй като има реалния шанс да оглави ранглистата, ако спечели титлата. Пред него е само миналогодишният шампион Новак Джокович, който беше депортиран преди старта на турнира и ще загуби 2000 точки. 

Съперник на руснака на полуфинал ще бъде Стефос Циципас. По-рано през деня гръцкият тенисист победи Яник Синер в 3 сета. 

Снимка: Reuters