на живо

"Подай ръка": Лица на bTV и известни спортисти ще играят боулинг в подкрепа на "Българската Коледа"

Благотворителното събитие е на 11 декември

"Подай ръка": Лица на bTV и известни спортисти ще играят боулинг в подкрепа на "Българската Коледа"

Следващата събота, на 11 декември, част от лицата на bTV, както и редица родни спортисти ще се включат в един благотворителен боулинг турнир в подкрепа на "Българската Коледа" и под надслов "Подай ръка".

Всеки, който има желание, може да се присъедини към инициативата, да поиграе боулинг с тях, да се забавлява и междувременно да помогне.

Събраните средства ще бъдат използвани за закупуване на апаратура за педиатрични отделения в помощ на интензивното лечение на децата в критично здравословно състояние.

За втора поредна година сред участниците е един от най-добрите ни волейболисти - Евгени Иванов-Пушката.

"Миналата година се получи едно много интересно, много забавно и най-вече много полезно събитие. Каузата е наистина благородна. Има възможност да помагаме, докато се забавляваме. Участието на всеки един човек носи само ползи", каза Пушката в предаването COOLt. 

В благородната кауза се включват и водещите на спортните новини по bTV Елена Яръмова и Валери Генов.

"Хубаво е, че по този начин може да се помогне на "Българската Коледа" - една от най-хубавите инициативи в България. Когато се помага на деца, човек не може да остане безразличен", каза Валери Генов.

А Елена Яръмова добави: "Важното е да участваме и ако дори малко добринесем за усмивката на едно дете, това лично мен много ще ме радва. Нито едно дете не заслужава да попада в болница. Но попадне ли, трябва да се направи всичко възможно да оздравее максимално бързо. Затова тази кауза е изключително важна."