на живо

Подкрепа от Англия за юбилея на Стоичков

Двукратен носител на Златната топка идва в България

Getty Images

Следващото голямо име в селекцията за дългоочаквания юбилеен мач на Христо Стоичков бе съобщено от самия негов социалните мрежи. В профила си в Instagram Камата написа: "Моят голям идол Кийгън вероятно ще бъде в България на 20 май 2016 година"

Става въпрос за легендарния английски футболист Кевин Кийгън, който е двукратен носител на "Златната топка". Крал Кев е сред големите звезди на Ливърпул, с който е трикратен шампион на Англия, носител на ФА Къп (1974), двукратен победител за Купата на УЕФА (1973, 1976) и носител на КЕШ (1977).

Освен за "червените" от "Анфийлд" Кийгън, наричан още "Могъщата мишка", играе още за Хамбургер ШФ, Саутхамптън и Нюкасъл. За Англия има 21 гола в 63 мача. В края на миналия век е селекционер на "Трите лъва", като под негово ръководство е победена Германия с 1:0 на Евро 2000, което е единствен английски успех над Бундестима на голям форум след 1966 г.

Юбилейният мач на Стоичков ще се състои на 20 май тази година на националния стадион "Васил Левски", а участие в него са потвърдили едни от най-големите футболни величия в света.