на живо

Подновяват Бундеслигата на 9 май?

Последната дума ще бъде на властите в Германия

Ръководителите на германския футбол виждат датата 9 май като напълно реална възможност за подновяване на Бундеслигата, ако властите дадат разрешение за това, пише таблоидът "Билд".

В статията се посочва, че шефовете на Германския футболен съюз (ГФС) са приели датата 9 май за подновяване на мачовете за доста по-вероятна, отколкото идеята това да стане седмица по-рано на 2 май.

Говорителят обаче заяви, че въпросните разговори на този етап "са само бизнес игри, които зависят от много външни фактори". 

От понеделник отборите в Германия започнаха да тренират на малки групи, като само регионалното правителство на Бремен не е позволило на "Вердер" да поднови занимания.

Германският футбол е спрян от средата на март заради пандемията на коронавирус и са наложени строги правителствени ограничения, които са в сила поне до 30 април.

Клубовете и служителите се надяват да възобновят работата си през май, за да завършат сезона до края на юни, което би минимизирало загубите.

Мачовете трябва да се играят при затворени врати, но рестартирането изисква разрешение от германските здравни и държавни органи. 

bTV призовава: останете си вкъщи!