на живо

Погледите са вперени в Гризман

Френският нападател може да се окаже ключът към триумфа за "Барселона"

Getty Images

"Барселона" се изправя срещу "Атлетик" Билбао в битка за Суперкупата на Испания, а ключът към 14-ия триумф на каталунците в турнира може да се окаже Антоан Гризман. За френския нападател това ще бъде първи финал със синьо-червения екип. Световният шампион от 2018 г. обаче излиза срещу тим, на който не е вкарвал от дълго време.

Гризман е неубедителен от началото на престоя си на "Камп Ноу" и ще трябва да бъде в топ форма на "Ла Картуха" в Севиля тази вечер, за да сложи край на серията си от 8 мача без гол срещу баските. Бившата звезда на "Атлетико" Мадрид има 8 попадения в 22 срещи с "Атлетик" Билбао. За последно наказа "Лос Леонес" на 22 януари 2017 г. на "Сан Мамес".

Настоящата кампания е разочароваща за Гризман, който има 7 гола в 22 мача. Макар че се представя по-добре в сравнение с миналия сезон, когато се нуждаеше от продължителен период за адаптация след 120-милионния трансфер от "Атлетико" Мадрид.

Снимка: Getty Images

Любопитното е, че във всеки един от шестте сезона преди преминаването в "Барселона" Гризман завърши с 20 или повече попадения. Предстои да видим как ще бъде използван срещу "Атлетик". Французинът се чувства най-комфортно на върха на атаката, но всичко зависи от кондицията на капитана Меси. Едно е ясно - треньорът Роналд Куман отново ще заложи на ефективното в последните седмици 433.

А дали "Барселона" ще спечели Суперкупата на Испания за 14-ти път или "Атлетик" Билбао ще запише едва третия си триумф в турнира - разберете днес от 21:30 ч. по bTV Аction.