на живо

Походът на Конта продължава (ВИДЕО)

Британката за първи път на четвъртфинал на турнир от „Шлема”

Джоана Конта елиминира рускинята Екатерина Макарова с 4:6, 6:4, 8:6 в осминафинален мач от Откритото първенство на Австралия.

Конта е първата британка от 32 години насам, която достига до финалната осмица в Мелбърн. За последно Джо Дюри през 1983 година играе на този етап от надпреварата и то по времето, когато турнирът все още се провежда през ноември.

24-годишната представителка на Великобритания загуби първия сет, но успя да обърне мача и продължава в следващата фаза, където вероятно ще се изправи срещу друга поставена - Мадисън Кийс.

Родената в Сидни Конта, сервираше за спечелване на мача при 5:4 в третия решителен сет, но допусна пробив. При втория си шанс 24-годишната тенисистка не сгреши и затвори мача след малко над три часа игра. 

В интервю след мача тя сподели, че просто се е възползвала от възможностите, които ѝ били предоставени и се е стараела да не мисли за резултата.

През последните няколко месеца 47-а в света се наслаждава на победи над по-високо поставени от нея тенисистки. Първо тя победи Гарбине Мугуруса на Ю Ес Оупън, а преди една седмица отстрани Винъс Уилямс още в първия кръг на Откритото първенство на Австралия.