на живо

Полетът на "Лудогорец" продължава с мач срещу Краев и компания

"Мидтиланд" застава на пътя на разградчани в квалификациите на Шампионска лига

"Лудогорец" се изправя срещу датския "Мидтиланд", в чиито редици е националът Божидар Краев, във втория квалификационен кръг на Шампионската лига. Двубоят е тази вечер от 20:30 ч. на "Хювефарма Арена" в Разград. Полетът на "орлите" започна преди седмица - с успех с 3:1 над "Будучност". "Лудогорец" показа известни колебания срещу черногорците, но сега предстои по-труден тест.

Българският шампион няма сериозни кадрови проблеми преди двубоя. На линия няма да бъде младежкият национал Доминик Янков, който е заразен с коронавирус. Извън игра остават трайно контузените Георги Терзиев, Пламен Илиев и Вандерсон.

Стартовата единайсеторка на Павел Върба изглежда ясна. Единствената въпросителна е кой ще води атаката. Най-вероятно това ще бъде голмайсторът на тима Клаудиу Кешерю, но вариант е и лятното попълнение Ихинио Марин. Испанецът дебютира за "Лудогорец" при разгрома с 4:1 срещу "Черно море" в третия кръг от Първа лига.

Очаква се на вратата тази вечер да бъде Ренан, в защита да действат Сисиньо, Моци. Григоре и Недялков, дефанзивни халфове да са Сантана и Баджи, а пред тях офанзивната тройка Чибота-Каули-Текпетей.

Треньорът на съперника Брайън Приске ще решава дали да заложи на Божидар Краев от първата минута. Българският нападател прекара успешен престой под наем в португалския "Жил Висенте", за който отбеляза 8 гола в Лига Сагреш, и се завърна със самочувствие. Краев започна като титуляр в последната контрола на датчаните - срещу "Хамбургер". В "Мидтиланд" до последно ще треперят за Евандер, получил контузия по време на загрявката преди приятелския мач с "Реймс". Бразилецът не е играл от 10 дни.

"Лудогорец" - "Мидтиланд" ще бъде ръководен от украинска съдийска бригада, начело с Денис Шурман.