на живо

Полиция разчисти пътя на ПФК ЦСКА към "Българска армия"

Синдик Дора Милева очаква безредици заради фен-фракцията "Енимълс"

Деян Спасов

Около 14:00 ч. пред стадион "Българска армия" пристигна синдикът на ПФК ЦСКА - Дора Милева, която по-рано днес сигнализира, че фенове от фракцията "Енимълс", поддържаща идеите за бъдеще на клуба на бизнесмена Гриша Ганчев и отговарящи за охраната, са заключили спортното съоръжение и ще опитат да предизвикат безредици преди първата тренировка на ЦСКА, предвидена за 19:00 ч.

Синдикът пристигна в Борисовата градина придружавана от няколко патрулни полицейски коли. След тяхна намеса, стадионът беше отключен.

Снимка: Деян Спасов

Привържениците пък излязоха с официално обръщение към синдик Милева, в което заявяват, че няма да спират опитите ѝ да влезе на стадиона и единственото им желание е да има "мир и любов".

"До г-жа Дора Милева, иззела функциите на изпълнителен директор на НОВЕ Холдинг АД

Уважаема г-жо Милева,

Изключително радостни сме от ентусиазма ви да развивате спорт и в частност българския футбол. Ние винаги сме подкрепяли спортните проекти, така ще постъпим и в този случай. Не искаме да стават ексцесии сред феновете, искаме мир и любов!

От публикации в медийното пространство научаваме, че организирате сборове, лагери и тренировки. От наша страна няма никакъв проблем да използвате съоръженията на „Армията“, заповядайте! Единствената ни молба е да не стъпвате и да не провеждате занятия на основния терен, защото е след ремонт и тревата има нужда от технологично време да заздравее.

Очакваме ви!

А на състезателите от детско-юношеската школа на ЦСКА и на техните родители искаме да кажем да бъдат спокойни, да не се поддават на евтини провокации и махленски заплахи за прекратяване на кариерите им. Ние вярваме, че всички от ДЮШ на ЦСКА са щастливи, защото тренират в най-големия отбор и се докосват до най-добрите футболисти!"

Снимка: Деян Спасов

За момента положението около "Българска армия" е спокойно, като по информация на bTV на територията на комплекса е и Гриша Ганчев, придружен от множество охранители и председателя на Управителния съвет на ПФК ЦСКА Милко Георгиев.

Дора Милева напусна стадиона около 14:30 след разговор с двамата.

По-късно от съоръжението си тръгнаха и Ганчев, и Георгиев.

Яснота около тренировката на носителят на Купата на България за миналия сезон ЦСКА все още няма, нито е ясно с кои футболисти клубът ще започне тренировка.

Пред стадиона обаче започват да се събират привърженици на двата лагера - на този на Ганчев и този на Васил Божков, като не е изключени ексцесии между двете групи.

Синдик Милева се върна на стадиона около 17:15. Нейната повторна визита предизвика гнева на феновете, подкрепящи Ганчев.

Снимка: Деян Спасов

Привържениците бяха заобиколени от полицията, докато Милева влизаше на "Армията".

Напрежението отново ескалира, когато привържениците спряха автобуса на ЦСКА, който трбява да отиде да вземе играчите от хотела, в който са настанени. Привържениците застанаха на пътя на рейса и той не можа да излезе от стадиона.

Снимка: bTV

Полицията разпръсна феновете и автобусът потегли.

Очаквайте подробности!