на живо

Положителна проба за COVID-19 и в "Севиля"

8 дни преди двубоя с "Рома" в Лига Европа

Играч от първия отбор на "Севиля" е дал положителна проба за коронавирус, обявиха от клуба. Името на заразения не се съобщава, като андалусийците разкриват, че той не проявява симптоми, чувства се добре и ще прекара задължителната карантина у дома.

Положителният му тест е станал ясен в понеделник, след като през уикенда всички служители на "Севиля" са били тествани. Новината за заразения с COVID-19 накарала клуба да проведе нова серия тестове, всички от които са били отрицателни.

Андалусийци се готвят за доиграването на сезона в Лига Европа. След 8 дни - на 6 август (четвъртък), "Севиля" се изправя срещу "Рома" в сблъсък от осминафиналите на турнира. Очаква се "рохибланкос" да подновят индивидуални тренировки преди да получат разрешение за групови занимания.

Неприятната вест за случая на COVID-19 в "Севиля" идва само няколко дни след като един от лидерите на тима - Евер Банега, бе изловен без маска в дискотека във Валенсия. Въпросният нощен клуб -"Мия", е печално известен, тъй като от началото на пандемията 12 негови посетители са дали положителни проби за коронавирус.

Банега бе остро разкритикуван от медиите в Испания. Аржентинският национал преминава в саудитския "Ал Шабаб" след края на сезона, но е на разположение на треньора Юлен Лопетеги за елиминациите в Лига Европа.

Тагове: