на живо

Помощ за Украйна от "Пирин" (ВИДЕО)

Клубът изпраща автобуса си, за да прибере бежанци

Помощ за Украйна от "Пирин" (ВИДЕО)

Футболен клуб и фенове от Благоевград в помощ на украинските бежанци! Представителният автобус на елитния "Пирин" ще закара хуманитарна помощ за Украйна, а на връщане ще предостави транспорт за нуждаещите се. Идеята е на собственика на клуба Пол Белогур и е подкрепена от привържениците.

"Пирин" е в процес на изчакване на разрешение за зелен коридор за заминаване на автобуса за Украйна.

"Всички други, които можем да приютим, са добре дошли, но всичко зависи от правителството, от мининстерството на външните работи, да осъществим този наш замисъл. Аз призовавам клубовете от Първа лига и Втора лига да ни подкрепят и също да изпратят своите автобуси.", заяви изпълнителният директор на "Пирин" Таско Тасков.

"Орлетата" вече се погрижиха за първото семейство украински бежанци, избягали от град Днепър.

"Когато започна войната, решихме, че няма да живеем нормално. Постоянно свиреха сирени, бягахме и през деня, а и през нощта. Искаме да кажем огромно "Благодаря", споделя Александра Гарашенко.

А феновете обещават да помагат с каквото могат.

"Като дойдат тук е трябва да се осигури всичко, което е нужно, за да живеят нормално, както българските граждани. Трябва да осигурим храна всеки ден плюс нормалните нужди, да може децата да се запишат в детски градини и на училище.", коментира Николай Ризов - представител на фен клуба на "Пирин".