на живо

Поредно уволнение заради скандала в Англия

"Барнзли" посочи вратата на помощник-треньора заради подкуп

Getty Images

Набиращият скорост корупционен скандал в английския футбол взе поредна жертва. След като селекционерът на националния отбор Сам Алардайс бе уволнен след едва 67 дни на поста, сега втородивизионният "Барнзли" прекрати договора на помощник-треньора Томи Райт.

Шотландецът е бил заснет от репортери под прикритие на британския вестник "Дейли Телеграф"да взима подкуп в размер на 5000 британски лири. Райт е дал обещание пред журналистите да привлича футболисти, представлявани от несъществуващата компания.

Самият Райт отрича да е участвал в действия, противоречащи на законите на Английската футболна асоциация. Въпреки това, след провелата се днес среща между представители на клуба и специалиста, от "Барнзли" са взели решението да го освободят от длъжност.

В официалното изявление на тима се казва, че ръководството никога не е имало подозрения спрямо Райт и че ще съдейства по всякакъв начин на предстоящото разследване.

От "Дейли Телеграф" съобщават, че развитието по корупционния скандал ще продължи с пълна сила. В следващите дни се очакват нови разкрития за още замесени "бивши и настоящи мениджъри от Висшата лига и Чемпиъншип".