на живо

"Порто" излъга "Брюж" в последните секунди (ВИДЕО)

Гол от дузпа донесе успеха на "драконите"

"Порто" спечели с 2:1 гостуването си на белгииския "Брюж" в среща от група G на Шампионската лига. "Драконите" изковаха ценния успех в добавеното време на мача. Победата съхранява надеждите на "синьо-белите" за прескачане на тази фаза на турнира.

На стадион "Ян Брейдел", пред над 23 000 зрители, домакините бяха по-активни през първата част и поведоха още в 12'. Рууд Формер проби по дясното крило и пусна топката към Йеле Фосен, който преодоля Икер Касияс - 1:0.

"Порто" обаче се впусна в атаки след почивката. В 68' усилията на тима Нуно Ешпирито Санто дадоха резултат и Мигел Лаюн изравни. В последната минута на редовното време Клаудемир от състава на "Брюж" повали Корона в наказателното поле и "Порто" получи възможност да изпълни дузпа. Андре Силва не сбърка от бялата точка, с което донесе трите точки на своя тим.

Така португалците вече са втори с актив от 4 точки, колкото има и датският "Копенхаген". "Драконите" обаче са с по-добра голова разлика. Лидер в групата е "Лестър" с пълен актив. "Брюж" пък остава последен без спечелена точка.

Тагове:

порто брюж