на живо

"Порто" победи 9 от "Рома", римляните се сбогуваха с Шампионска лига (ВИДЕО)

Португалският гранд спечели гостуването си в Рим с 3:0

Getty Images

"Порто" спечели гостуването си на "Рома" с 3:0 и с общ резултат от двата плейофни двубоя 4:1 влезе в групите на Шампионската лига.

"Драконите" смълчаха "Олимпико" още в 8', когато Фелипе засече с глава центриране от пряк свободен удар за 1:0. Ранния гол стъписа домакините и ги принуди да се впуснат напред в търсене на изравняване.

Снимка: Getty Images

Усилията им не се увенчаха с успех, а в 39' задачата на "Рома" се усложни още повече. Полузащитникът Даниеле Де Роси, който тази вечер игра като централен бранител на мястото на наказания Томас Вермален, получи директен червен картон за грубо нарушение срещу Макси Перейра.

Само пет минути след почивката "Рома" остана с 9 души на терена. "Примера" на Де Роси последва и влезлият като резерва Емерсон Палмиери. Бразилецът беше изгонен за безумно влизане в краката на Хесус Корона.

Снимка: Getty Images

В значително намален състав тимът на "Рома" издържа до 73'. Тогава Мигел Лаюн се възползва от грешка на вратаря на римляните Войчех Шчесни и вкара втори гол за "Порто".

Две минути по-късно Хесус Корона също се разписа, с което оформи крайния резултат: "Рома" - "Порто" 0:3. 

Така "Порто" отново влезе в групите на Шампионската лига, а "Рома" ще играе в Лига Европа. Капитанът на "вълците" Франческо Тоти пък няма да има възможност да запише игрови минути в Шампионска лига през този сезон, може би последен в кариерата му.

Снимка: Getty Images

Тагове:

рома порто