на живо

Порто уволни треньора си

Getty Images/Guliver Photos

Ръководството на португалския отбор Порто уволни своя треньор – Хулен Лопетеги. Решението, което днес бе обявено в официалния сайт на клуба, идва след незадоволителните резултати на тима през последните няколко месеца. Моментната серия на Порто също е далеч от задоволителна – две загуби и едно равенство в последните 3 мача.

Испанецът, който имаше договор с отбора до 2017 г., си тръгва след близо година и половина начело на Порто. Засега не е ясно кой ще бъде следващият треньор на отбора, а временно позицията ще бъде заета от досегашния помощник на Лопетеги и бивш играч на тима – Руи Барош.

Снимка: http://www.zona-bola.com

Във временното класиране на португалската „Примейра лига” Порто се намира на 3-та позиция, на 4 точки зад лидера Спортинг (Лисабон), а през февруари „драконите” ще се изправят срещу Борусия (Дортмунд) в 1/16-финалите на „Лига Европа”, след като отпаднаха в груповата фаза на „Шампионска лига”.

Порто е вторият най-успешен португалски отбор във вътрешното първенство на страната. „Драконите” имат завоювани 27 титли, а Бенфика – 34. В последните 14 издания на „Примейра лига” отборът на Порто е завършил на първо място цели 9 пъти, като за последно това се случи през 2013 г. „Драконите” също така са един от „големите три” клуба на Португалия, заедно с Бенфика и Спортинг (Лисабон), които никога не са изпадали във втора дивизия.