на живо

Последен опит: "Барса" предлага нов договор на Меси?

Аржентинецът все още не е заминал за Париж

Reuters

Раздялата на Лионел Меси с "Барселона" добива все по-драматични измерения. След пресконференцията, на която футболистът със сълзи на очите обяви, че ще напусне единствения клуб, за който е играл на професионално ниво, днес (10 август) аржентинският журналист Рой Немер съобщи, че нищо не е приключило.

Според него Меси е получил нова оферта от каталунския клуб! Футболистът и изпълнителният директор на "Барса" Феран Ревертер отново са седнали на масата за преговори. От клуба отказаха коментар по информацията.

Наблюдателни журналисти добавят, че голямата звезда на световния футбол все още е в дома си в Барселона. Той не е заминал за Париж, където се очакваше още днес да е представянето му като ново попълнение на "Пари Сен Жермен".

Меси отказа да продължи отношенията си с "Барселона", тъй като това би означавало драстично намаление на заплатата му. Каталунският тим отчита огромни финансови загуби, а като най-добре платен в клуба, аржентинецът трябва да се съгласи да взима 50% по-малко. 

Снимка: Reuters

Новоизбраният президент на "Барса" Жоан Лапорта заяви, че няма как да бъде направен компромис с намаляването на заплатите в тази ситуация. 

Според британските медии, футболистът не може да бъде считан за сигурно попълнение на ПСЖ. Оферти към него са изпратили още "Челси" и "Тотнъм".

Снимка: Getty Images